10 Fixes For Common Disruptive PC Errors

Believe it or not, Windows XP is still the most-used operating system, with over 45%* market share, even though it’s been around for 10 years and has been replaced nearly three times.

computer-errorThe older your operating system, the more likely you are to have old, outdated drivers interfering with the performance of your PC, the devices attached to it and added software. Outdated drivers can even affect the latest operating systems. PerfectUpdater provides an all-in-one fix and is compatible with Windows 7, Vista and XP.

You may recognize some of the following common error codes generated by your Device Manager:

1. This device is not configured correctly. (Code 1)

Reason: Device drivers are missing or configured incorrectly.
Solution: Update your drivers.

2. The driver for this device might be corrupted, or your system may be running low on memory or other resources. (Code 3)

Reason: The device driver may be corrupted.
Solution: Close some open applications, update your drivers or install additional RAM.

3. This device cannot start. (Code 10)

Reason: There is no FailReasonString in the hardware key.
Solution: Update your drivers.

4. Reinstall the drivers for this device. (Code 18)

Reason: The driver is partially installed or corrupted.
Solution: Update your drivers or uninstall and reinstall the driver.

5. The drivers for this device are not installed. (Code 28)

Reason: Device drivers are missing.
Solution: Update your drivers or install the driver from the manufacturer’s website.

6. This device is not working properly because Windows cannot load the drivers required for this device. (Code 31)

Reason: Your operating system cannot load the drivers.
Solution: Update your drivers.

7. Windows cannot initialize the device driver for this hardware. (Code 37)

Reason: The driver returned a failure when it executed the DriverEntry routine.
Solution: Update your drivers or uninstall and reinstall the driver.

8. Windows cannot access this hardware because its service key information in the registry is missing or recorded incorrectly. (Code 40)

Reason: The registry’s service subkey information for the driver is invalid.
Solution: Update your drivers or uninstall and reinstall the driver.

9. Windows successfully loaded the device driver for this hardware but cannot find the hardware device. (Code 41)

Reason: A driver was installed for a non-Plug and Play device and Windows cannot find the device.
Solution: Update your drivers or uninstall and reinstall the driver.

10. The software for this device has been blocked from starting because it is known to have problems with Windows. Contact the hardware vendor for a new driver. (Code 48)

Reason: Latest version of driver is needed.
Solution: Update your drivers.

You can use a device driver updater, like Raxco PerfectUpdater.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *